10 فرمان افزایش ممبر تلگرام؛ ممبرهای واقعی!
شبکه اجتماعی

10 فرمان افزایش ممبر تلگرام؛ ممبرهای واقعی!

حوالی تابستان ۲۰۱۳ بود که اپلیکیشن بی‌نام و نشانی به اسم تلگرام (Telegram) روی اپ استور و گوگل‌پلی عرضه شد و کسی فکرش را نمی‌کرد که سال به سال بهتر و مشهورتر شود. در این حد که امروز، یکی از مجهزترین پیامرسان‌های موجود به‌شمار رود و عصای دست بسیاری از کسب و کارها باشد! 

با رشد قابل توجه این پیامرسان در چند سال اخیر، دغدغهٔ افزایش ممبر تلگرام هم برای بیزنس‌ها بیشتر شده است. قابلیت‌ها و ویژگی‌های تلگرام در کمتر پیامرسانی دیده می‌شود و حتی دو پلتفرم معروف شرکت Meta‌ یعنی واتسپ (WhatsApp) و فیس‌بوک مسنجر (Facebook Messenger) در برابرش، کم‌امکانات و بدوی جلوه می‌‌دهد! 

خوانندهٔ این مطلب به احتمال زیاد در یکی از گروه‌های زیر قرار می‌گیرد:

  • قصد راه‌اندازی یک کسب و کار آنلاین را دارید. 
  • یک فروشگاه اینترنتی دارید و به دنبال مشتریان جدید می‌گردید. 
  • کانال شما مدت‌هاست که راکد مانده و به دنبال افزایش ممبر تلگرام هستید. 
  • اوضاع کسب و کارتان در اینستاگرام بدک نیست اما به دنبال یک اهرم مکمل می‌گردید. 

این پیامرسان قدرتمند و امن، ماهانه بیش از ۵۵۰ میلیون کاربر فعال دارد و از ۲۰۱۸ تا به امروز، شاهد یک رشد ۱۷۵ درصدی بوده است. همین باعث شده که جولانگاه بازاریاب‌ها و کسب و کارهای کوچک و بزرگ شود و با امکانات فوق‌العاده‌ و رایگانش، زندگی را به کام کارآفرینان امروزی شیرین‌تر کند. اگر شما هم قصد راه‌اندازی یا رشد و رونق کسب و کارتان را دارید با این مطلب همراه باشید و اگر پاسخ‌های مد نظرتان را پیدا نکردید، برای دریافت مشاورهٔ رایگان با ادوار تماس بگیرید. 

افزایش ممبر تلگرام واقعی

افزایش ممبر تلگرام به صورت تضمینی!

قصد داریم تعدادی از بهترین استراتژی‌های افزایش ممبر تلگرام را مرور می‌کنیم. مواردی که می‌توانند به شکلی مطمئن و مستمر، باعث رونق کسب و کارتان شوند و ذهنتان را از ترفندهای ناجور و مخربی مثل خرید ممبر تلگرام دور نگه دارند. در انتهای مطلب، به برخی از مضرات این میانبرها و روش‌های غلط اشاره می‌کنیم اما فعلاً این شما و این هم ۱۰ استراتژی رشد و افزایش ممبر در تلگرام:

۱) یک پروفایل تلگرامی استاندارد و ایده‌آل درست کنید

۲) برای تولید محتوا یک استراتژی مشخص داشته باشید

۳) از شگرد برگزاری مسابقه و چالش و ارسال هدیه استفاده کنید

۴)‌ گروه تلگرامی را به کانال خود متصل کنید 

۵) اول از اطرافیان و کانتکت‌های خود عضوگیری کنید

۶) در گروه‌های بزرگ تلگرامی بدون اسپم‌بازی شرکت کنید 

۷) با سایر کانال‌های فعال در حوزهٔ خود همکاری داشته باشید

۸) هر از گاهی در کانال‌های پرمخاطب (و ترجیحاً مرتبط) آگهی کنید

۹) کانال تلگرامتان را در سایر پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی تبلیغ کنید

۱۰) از وبسایت‌های مرجع یا دایرکتوری‌های تلگرام برای ثبت کانال استفاده کنید

افزایش ممبر تلگرام به صورت تضمینی!

۱) یک پروفایل تلگرامی استاندارد و ایده‌آل درست کنید

در مطلب ۱۰ فرمان افزایش فالوور اینستاگرام در مورد اهمیت یک بایوی (Bio) استاندارد برای بهینه‌سازی حساب اینستاگرام صحبت کردیم. پروفایل تلگرام هم از همین قوانین پیروی می‌کند و فرقی با پروفایل‌تان در سایر پلتفرم‌ها ندارد. 

یعنی باید با اسم و یکسری توضیحات واضح و شسته‌رفته، ماهیت و فایدهٔ کانال را به وضوح نشان بدهد. و شک نکنید که همین کار ساده، تأثیر زیادی در افزایش ممبر تلگرام دارد. پروفایل یک کانال تلگرامی از اجزای زیر تشکیل شده است:

  • اسم کانال: اسم برند یا یک اسم ساده و سرراست و مرتبط به حوزهٔ فعالیت کانال
  • توضیحات: شرح مختصر و مفید فعالیت کانال و فایدهٔ‌ آن برای اعضا (ارزش پیشنهادی یا گزارهٔ ارزش) 
  • عکس: تصویر لوگو یا یک عکس استاندارد و باکیفیت و مرتبط به فعالیت کانال
  • لینک: این همان آدرس منحصربفرد کانال شماست و چه بهتر که حاوی اسم کانال باشد 

در نوشتن توضیحات مناسب برای پروفایل تلگرام، می‌توانیم یک سوال مهم از خودمان بپرسیم: کانال تلگرامی من، قرار است چه ارزش و چه خدماتی به اعضایش ارائه کند؟ برای مثال هدف من کدام یک از موارد زیر است؟

  • قرار است کاربران را سرگرم کند. 
  • قصد دارد با موضوعات و جملات انگیزشی حالشان را جا بیاورد. 
  • می‌خواهد یک سری منابع کمیاب و بدردبخور را در اختیارشان بگذارد. 
  • قرار است در مورد یک هدف و جریان اجتماعی مهم آگاه‌سازی کند. 
  • قرار است قیمت‌ محصولات یا آخرین تخفیف‌ها و حراجی‌ها را اعلام نماید. 

این همان چیزی است که در ادبیات بازاریابی،‌ آنرا به عنوان Value Proposition می‌شناسیم که به معنای «گزارهٔ ارزش» یا «ارزش پیشنهادی» است. یعنی بیان کاربرد و فایدهٔ این کانال تلگرامی به شکلی مختصر و مفید. چیزی شبیه به مثال‌های زیر:

  • کریپتوکرنسی و رمزارزها: آخرین اخبار و به‌روزرسانی‌ها از بازار رمزارزها! 
  • برندسازی (پرسنال برندینگ): متن‌های کمدی و ایده‌‌های خلاقانه برای برندسازی!
  • تولید یا فروش لوازم خانگی: تخفیف‌های جذاب برای اعضای کانال! 
  • روانشانسی: آموزش تازه‌ترین راه‌کارهای سلامت روان به زبان ساده!
یک پروفایل تلگرامی استاندارد و ایده‌آل درست کنید

۲) داشتن استراتژی مشخص برای تولید محتوا 

امروز کمتر کسب و کار موفق و بیزنس روبه‌رشدی را پیدا می‌کنید که دربارهٔ مفهوم این عبارت معروف Content is King توجیه نباشد. محتوای مرغوب، بی‌نهایت مهم است و می‌تواند به تنهایی، روند افزایش ممبر تلگرام را سرعت ببخشد. خصوصاً روی پلتفرمی مثل تلگرام که از نظر پشتیبانی از انواع مدیا و فرمت‌های مختلف، تقریباً بی‌رقیب‌ است. 

اما یک بخش مهم ماجرا، داشتن یک برنامهٔ مشخص یا به قولی یک تقویم و استراتژی محتوایی است. و وقتی از استراتژی محتوا صحبت می‌کنیم، منظورمان یک طرح پیچیده و چندلایه نیست!‌ کافیست بدانیم در روز یا هفته چند بار محتوا می‌گذاریم و از چه نوع محتوایی استفاده می‌کنیم. آیا محتوای سایر پلتفرمها و شبکه‌های اجتماعی را آپلد می‌کنید؟ یا محتوای ارجینال می‌سازید یا ترکیبی از اینها را به کار می‌برید؟

هرچند که همهٔ اینها به منابع مالی و زمانی و نوع کسب و کارتان بستگی دارد، اما معمولاً به کانال‌های نوپا توصیه می‌کنیم که از مزایای گذاشتن محتوا به‌صورت روزانه غافل نشوند. چون با اینکار، ممبرهای جدیدتان قانع می‌شوند که عضو یک کانال فعال و بدردبخور شده‌اند که هر روز ارزش سرک کشیدن را دارد. درضمن، برای راحتی کار، می‌توان با کمک چت‌بات‌های تلگرام (Chatbot) روند پست‌گذاری را به‌صورت اتوماتیک انجام داد. 

داشتن استراتژی مشخص برای تولید محتوا

۳) برگزاری مسابقه و چالش و ارسال هدایا 

شرکت در مسابقات و چالش‌ها یا اهدای جوایز هر از گاهی(Give-away)، کانال شما را با چاشنی هیجان و کنجکاوی داغ‌تر می‌کند و یکی از راه‌های ایده‌آل برای افزایش ممبر تلگرام است. مثلاً یکی از مرسوم‌ترین کارها اینست که عضویت در کانال را یکی از شرایط شرکت در مسابقه و دریافت جایزه قرار دهید. بهرحال آدمیزادست و علاقهٔ وافرش به دریافت چیزهای مجانی! 

راه‌انداختن مسابقه و چالش، به شکلی که واقعاً هیجان‌انگیز و موثر باشد، به‌ مقادیری تجربه و آزمون و خطا نیاز دارد. با این حال با رعایت نکات زیر، می‌توان سریع‌تر به نتیجه رسید:

  • نیازی به جوایز گرانقیمت نیست. فقط کافیست برای آن دسته از مخاطبین و کاربران جذاب باشند. 
  • حتماً و حتماً برای چالش و مسابقهٔ خود یک بازهٔ زمانی محدود تعیین کنید. 
  • توضیحات را با وضوح کامل بنویسد تا کاربران بدانند جایزهٔ مسابقه و شرایط شرکت در آن چیست. 
  • چالش و مسابقه یا اهدای جایزه را روی تمام شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های خود تبلیغ کنید.
  • برنده یا لیست برندگان را در کانال‌های خود اعلام کنید. 
  • این کارها را تکرار کنید و شاهد افزایش ممبر تلگرام باشید! 

برای انتخاب برندهٔ تصادفی از بین واجدین شرایط یا محاسبهٔ امتیازات و کارهای اینچنینی، یکسری ابزارهای آنلاین وجود دارند که کارتان را به مراتب‌ راحت‌تر می‌کنند. اگر خوانندگان این مطلب علاقمند بودند، در آینده مطلبی را به زیر و بم برگزاری مسابقه و استفاده از این ابزارها اختصاص خواهیم داد. 

برگزاری مسابقه تلگرامی و چالش و ارسال هدایا

۴) گروه‌های خود را به کانال تلگرامتان متصل کنید

افزایش ممبر تلگرام یا هر شکلی از رشد پیوسته و مستمر در شبکه‌های اجتماعی، فقط و فقط در گروی یک راه‌حل است: فعالیت مستمر و تعامل همیشگی با کاربران! و یکی از راه‌های این تعامل، داشتن‌ فروم‌ها، گروه‌ها یا چت‌روم‌های مرتبط با صنعت و حوزه فعالیت شماست. به لطف همین گفتگوها، سوال و جواب‌ها و بده‌بستان‌ها میان کاربران، پایگاه هواداران شما به مرور منبسط می‌شود و نرخ جذب مشتری بالا می‌رود. 

با وجود امکانات فوق‌العاده‌ٔ یک کانال تلگرامی برای ارتباط با کاربران، نمی‌توان از مزایای گروه‌های تلگرامی غافل شد. مهمترین این مزایا، امکان ارتباط دوطرفه و نوشتن کامنت و سوال و جواب در مورد موضوعات مختلف است. همچنین امکان مراودهٔ اعضای گروه با یکدیگر هم وجود دارد. 

بنابراین بد نیست که در موازات کانال تلگرامی خود، یک گروه فعال هم داشته باشیم و یادمان نرود که این دو را به یکدیگر متصل کنیم. این اتصال، بسادگی و با گذاشتن آدرس کانال در توضیحات گروه یا پای پست‌های داخل گروه، قابل انجام است. 

گروه‌های خود را به کانال تلگرامتان متصل کنید

۵) از کانتکت‌ها و اطرافیان خودتان شروع کنید

وقتی در صفر مبدأ هستیم و همین دیروز یک کانال تلگرامی ساخته‌ایم، نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم و برای رسیدن ممبرهای کانال انتظار بکشیم. قرار هم نیست به دنبال میانبرهای خطرناک برویم و به خرید ممبر تلگرام فکر کنیم! سریعترین و منطقی‌ترین راه اینست که فعلاً، دست به دامن دوستان و همکاران و اطرافیانمان بشویم و آنها را به کانال دعوت کنیم. 

فقط حواسمان باشد که اضافه کردن تمام کانتکت‌های شخصی کار چندان درستی نیست. یعنی بهتر است افرادی را به کانال دعوت کنیم که محتوای ما تا حدی به‌دردشان بخورد. حتی یک کار بهتر هم می‌توان کرد. به این عدهٔ خاص از اطرافیان، در مورد راه‌اندازی یک کانال تلگرامی اطلاع‌رسانی کنیم. به آنها بگوییم که نظر و بازخوردشان در مورد راه‌های رونق گروه مهم است و هر وقت که مایل بودند می‌توانند گروه را ترک کنند. 

با این روش، به حریم خصوصی افراد احترام گذاشته‌ایم و حس و حال اسپم کردن و دعوت‌ بی‌اجازه را از تصویر خارج کرده‌ایم. همچنین احتمالش هست که این وسط، چندتایی نظر و پیشنهاد خوب بشنویم. چه در مورد نوع محتوا و چه در مورد نحوهٔ ادارهٔ بهتر کانال. 

۶) در گروه‌های تلگرامی عضو شوید اما بدون اسپم‌بازی! 

عضویت فعال در گروه‌های کوچک و بزرگ تلگرامی که با حوزهٔ کاری شما مرتبطند، تاکتیک مناسبی برای افزایش ممبر تلگرام است. به‌شرطی که این فعالیت، تصویر معتبر و قابل اعتمادی از شما و کسب و کارتان به نمایش بگذارد. یعنی جزو افرادی نباشید که با پیغام‌های پیاپی و تبلیغ‌های پرتکرار، اهالی گروه را به ستوه می‌آورند! این رفتارها در بدترین حالت باعث اخراج از گروه و در بهترین حالت، باعث بی‌اعتمادی افراد می‌شود. 

مثلاً می‌توانید هر از گاهی روی پیام‌ها یا پست‌های سایر اعضای گروه کامنت بگذارید و به شکلی صمیمانه، همکاری و علاقمند بودن خودتان را نشان بدهید. در ضمن قبل از گذاشتن هرگونه لینک یا تبلیغ، نسبت به قوانین گروه مطمئن شوید یا از ادمین گروه مستقیماً اجازه بگیرید.

در کل باید بنا را بر این بگذاریم که اول یک خیری به سایر اعضا و کسب و کارهای گروه برسانیم و آنوقت، از آنها انتظار توجه و اهمیت دادن داشته باشیم. درست مثل هر رابطهٔ سالم و سازنده‌ای که فکرش را بکنیم! 

 در گروه‌های تلگرامی عضو شوید

۷) با کانال‌های فعال در حوزهٔ خود همکاری کنید

این مورد به نوعی مکمل قبلی محسوب می‌شود و در موازات آن، تأثیر به‌سزایی در افزایش ممبرهای تلگرام دارد. یعنی علاوه بر فعالیت در گروه‌های تلگرامی، باید به همکاری و برقراری ارتباط با ادمین‌ گروه‌ها و کانال‌های مرتبط هم توجه کنید. مثلاً می‌توانید به اتفاق دو کانال یا گروه دیگر، یک مسابقه یا قرعه‌کشی مشترک برگزار کنید. 

خوبی این همکاری اینست که منابع شما را با سایر گروه‌ها به اشتراک می‌گذارد و مثلاً تعیین یک جایزهٔ نفیس‌تر و هوس‌برانگیزتر، هزینهٔ کمتری روی دستتان می‌گذارد. جایزهٔ بهتر هم مساویست با شرکت‌کنندگان بیشتر و سرازیر شدن ممبرهای بیشتر. 

البته همکاری‌ با سایر کانال‌ها و گروه‌های فعال در حوزهٔ شما، غیر از پرداخت دُنگ جایزه، فواید دیگری هم دارد. اینکار اعتبار بیشتری به کسب و کار شما می‌بخشد و امکان برگزاری یکسری رویدادها، چالش‌ها، مصاحبه‌ها و در کل فعالیت‌های مشترک را فراهم می‌کند. 

وقتی اعضای گروه یا کانال شما، دائماً در حال ترغیب شدن و مواجهه با فعالیت‌های جذاب و اینچنینی باشند، در درازمدت در کنارتان باقی می‌مانند. پس همیشه پتانسیلش را دارند که از یک ممبر عادی، به یک مشتری وفادار تبدیل شوند. 

۸) در کانال‌های تلگرامی پرمخاطب آگهی کنید

آیا برای افزایش ممبر تلگرام، یک بودجهٔ تبلیغاتی در نظر گرفته‌اید؟ اگر جوابتان مثبت است (که امیدواریم باشد) توصیه می‌کنیم که بخش عمده‌ای از این بودجه را روی خود کاربران تلگرامی صرف کنید. منظورمان این نیست که سایر پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی را فراموش کنید. اما هدایت کردن یک کاربر تلگرام به یک کانال تلگرامی به مراتب ساده‌تر از آوردن یک کاربر از فیس‌بوک یا اینستاگرام یا سایر پلتفرم‌هاست! 

تبلیغات تلگرامی هم مانند تبلیغات اینستاگرامی کاملاً سرراست هستند و تکلیفشان روشن است. با ادمین یکی از کانال‌های پرجمعیت مذاکره می‌کنید و مثلاً بر سر بازهٔ زمانی، دفعات تکرار و مبلغ تبلیغ به توافق می‌رسید. به‌طور معمول، موارد زیر روی قیمت تبلیغات تلگرامی اثر می‌گذارند: 

  • اندازهٔ کانالی که تبلیغ‌تان را قرار می‌دهد (بر اساس تعداد ممبرها). 
  • کیفیت کانالی که تبلیغ‌تان را قرار می‌دهد. 
  • مدت زمان قرار گرفتن تبلیغ روی کانال. 

کلید موفقیت در تبلیغات تلگرامی اینست که با چند کانال مختلف امتحان کنید تا بازدهی هرکدام از آنها را معلوم شود. مورد دیگر هم به کیفیت تبلیغ و متن نوشته‌شده و عکس یا ویدیوی انتخابی برمی‌گردد. در نهایت، اگر کانال مناسب را پیدا کنید و روی کیفیت تبلیغ هم دقت و سلیقهٔ کافی بگذارید، حتماً جواب خواهید گرفت. 

روی سایر پلتفرمها و شبکه‌های اجتماعی هم تبلیغ کنید

۹) روی سایر پلتفرمها و شبکه‌های اجتماعی هم تبلیغ کنید

مشکل تبلیغ در سایر پلتفرم‌ها اینست که نمی‌دانیم چه درصدی از کاربرانشان با تلگرام آشنا هستند یا اصلاً از اکانت تلگرامشان استفاده می‌کنند یا خیر. با این حال، تبلیغ در شبکه‌های اجتماعی پرجمعیتی مثل اینستاگرام، فیس‌بوک و لینکدین، شانس افزایش ممبر تلگرام را بالا می‌برد.

بنابراین بد نیست که در هنگام تبلیغ‌، به تعدادی از ویژگی‌های فوق‌العادهٔ تلگرام هم اشاره کنید و آن دسته از کاربران ناآشنا را به عضویت در این پلتفرم قدرتمند ترغیب نمایید. موارد زیر مثال‌هایی از تبلیغ کانال تلگرام در سایر شبکه‌ها و پلتفرم‌ها هستند. 

  • گذاشتن لینک کانال تلگرام در پروفایل فیس‌بوک
  • اشاره به اسم یا آدرس کانال تلگرام در حین اجرای پادکست یا ویدیوی یوتیوب 
  • گذاشتن مشخصات کانال تلگرام در تصویر (بنر) کانال یوتیوب
  • قرار دادن لینک کانال تلگرام در ایمیل‌های خبرنامه 
  • جاسازی آیکن تلگرام (و سایر آیکن‌های شبکه‌های اجتماعی) در صفحات وبسایت
  • افزودن پروفایل تلگرام به عنوان یکی از ویجت‌های وبلاگ
  • گذاشتن مشخصات کانال در فیدهای توییتر 

۱۰) استفاده از وبسایت‌های مرجع یا دایرکتوری‌های تلگرام 

منظورمان از وبسایت‌های مرجع یا دایرکتوری‌های تلگرام، وبسایت‌هایی هستند که لیست بلند بالایی از کانال‌ها و گروه‌های تلگرامی در آنها فهرست شده است. کاربران می‌توانند در این فهرست‌ها جستجو کنند و در کانال‌های مطلوبشان عضو شوند. یک چیزی در مایه‌های کتابِ اول برای کاربران تلگرام. 

این وبسایت‌ها معمولاً رایگانند و بابت فهرست کردن کانال شما هزینه‌ای دریافت نمی‌کنند. کاربران ایرانی می‌توانند هم به دنبال دایرکتوری‌های ایرانی باشند و هم با گوگل کردن عبارت telegram directory websites به فهرست‌های جهانی دسترسی پیدا کنند. یکی دیگر از مزایای داشتن یک پروفایل استاندارد برای یک کانال تلگرامی، همراه با عکس و اسم و توضیحات واضح و لینک مربوطه، همین‌جا خودش را نشان می‌دهد. چون کاربران سریع‌تر شما را پیدا می‌کنند و با یک نگاه گذرا به مشخصات کانال، به عضویت آن در بیایند. 

استفاده از وبسایت‌های مرجع یا دایرکتوری‌های تلگرام

سوال و جواب در مورد خرید ممبر تلگرام!

احتمالش هست که برخی از به‌اصطلاح ادمین‌ها یا بازاریاب‌های تلگرامی، خرید ممبر تلگرام را به شما توصیه کنند. اما آیا این روش کار درستی است و خطری ندارد؟ آیا اصلا جواب می‌دهد؟ آیا قانونی است؟ در ادامه به این سوالات اشاره می‌کنیم. 

آیا امکان خرید ممبر تلگرام وجود دارد؟

متأسفانه بله! هنوز هم سرویس‌ها یا گروه‌هایی هستند که با این شیوه‌ها در تلگرام کاسبی می‌کنند. یعنی به ازای هر هزار یا ده‌هزار ممبر قلابی یا فِیک (Fake) چندصدهزار یا چندمیلیون پول می‌گیرند و یک کانال مثلاً پرجمعیت را به شما تحویل می‌دهند. جالب اینجاست که برخی از ممبرفروشان، ادعا می‌کنند که این ممبرها، اکانت‌های واقعی هستند و خبری از ربات‌ها یا اکانت‌های قلابی نیست! 

آیا خرید ممبر قلابی تلگرام لازم است؟

خیر! هدف اصلی شما از راه‌اندازی یک کانال تلگرامی و در کل فعالیت در فضای دیجیتال چیست؟ آیا غیر از بدست‌ آوردن اعتبار بیشتر و تعامل واقعی با مشتریان واقعی، هدف دیگری در بین هست؟ خیر! مسئله اینجاست که برای برخی از کاربران، مشاهدهٔ یک کانال کم‌جمعیت، معنای خوبی ندارد و رأی‌شان را می‌زند. همین قضیه، بازار خرید ممبر تلگرام را داغ نگه می‌دارد. 

آیا امکانش هست که خرید ممبر تلگرام مشکل‌ساز شود؟

بله احتمالش وجود دارد! این قضیه در مورد فالوورهای قلابی اینستاگرام هم صادق است. ممبرهای زیاد و فعالیت پایین، برای کاربران آگاه‌تر امروزی شک‌برانگیز است. یعنی در حال حاضر، بسیاری از کاربران به امکان خرید فالوورها یا ممبرهای قلابی واقفند. 

پس اگر احساس کنند که فعالیت کانال تناسبی با تعداد ممبرها ندارد، می‌فهمند که کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه است و اعتمادشان از دست می‌رود. درضمن، هوش‌ مصنوعی تلگرام هم به مراتب هوشمندتر شده است و به‌صورت روزانه‌، اکانت‌های مشکوک و قلابی را پیدا و حذف می‌کند! 

سخن آخر

اگر در حال راه‌اندازی یک کسب و کار نوپا هستید،‌ از پتانسیل‌های تلگرام غافل نباشید و هرچه سریع‌تر به جمع بیزنس‌های تلگرامی بپیوندید. ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ ادوار، تمام راهکارهای اصولی و ترفندهای موثر را برای رشد کسب و کار و افزایش دنبال‌کنندگان و ممبرهای شما به کار می‌گیریم و تا رسیدن به نتایج دلخواه همراهتان هستیم. موفقیت در این پیام‌رسان قدرتمند و خوش‌آتیه، به تلاش و تمرکز و فعالیت مستمر نیاز دارد. خوبی ماجرا اینست که با رعایت نکات بالا و سرمایه‌گذاری درست، تأثیر این تلاش‌ها به‌مراتب بیشتر می‌شود.

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!