از قدرت اینفلوئنسر مارکتینگ غافل نشوید!
- چرا باید اینفلوئنسر مارکتینگ را جدی گرفت؟
- اصلا اینفلوئنسرها چه کسانی هستند؟
- از اینفلوئنسرها چه انتظاری میتوان داشت؟
- آیا اینستاگرام بهترین پلتفرم برای اینفلوئنسر مارکتینگ است؟
- نکات طلایی برای انتخاب اینفلوئنسر ایدهآل
- شیوههای مذاکره در اینفلوئنسر مارکتینگ
- انواع کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام
- چطور یک رابطه اینفلوئنسر مارکتینگی ایجاد کنیم؟
- جمعبندی و سوالات متداول در مورد اینفلوئنسر مارکتینگ
آیا شما هم دنبال رونق چندبرابر و بیشتر دیدهشدن کسب و کارتان در شبکههای اجتماعی هستید؟ خب معلومه که هستید؟! کدام کاسبی را میشناسیم که با مشتریان بیشتر و درآمد بهتر مشکل داشته باشد؟! مسئله اینجاست که راه و چاه این بیشتر دیده شدن، خودش ماجراها دارد و به این سادگیها نیست!
اما در این مقاله میخواهیم درمورد یکی از شگردهای اثباتشده و پربازده صحبت کنیم و آن هم چیزی نیست جز، اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing) یا بازاریابی اینفلوئنسری یا همکاری با بچهمعروفها یا سلبریتیهای قلمروی دیجیتال! پس با این مطلب همراه باشید که در مورد زیر و بم و بایدها و نبایدهای اینفلوئنسر مارکتینگ بهطور مفصل صحبت کنیم.
چرا باید اینفلوئنسر مارکتینگ را جدی گرفت؟
در توصیف مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ، چه بهتر که به آمار و ارقام رسمی استناد کنیم. چون به قول اهل فن، اعداد هرگز دروغ نمیگویند! این اعداد و ارقام بازار داخلی ایران را در بر نمیگیرند و مرتبط با بازار آزاد جهانی هستند. اما همین اعداد، به خوبی نشان میدهند که پتانسیل این شیوه از بازاریابی تا چه حد انکارناپذیر است.
- اینفلوئنسر مارکتینگ در سال ۲۰۲۲ یک صنعت ۱۶/۵ میلیارد دلاری بوده است. صنعتی که پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۸ به یک هیولای ۸۵ میلیارد دلاری تبدیل شود!
- در یک نظرسنجی انجام گرفته در بین کسب و کارهای فعال در شبکههای اجتماعی، بیش از ۹۰ درصد آنها به مفیدِفایده بودن و اثرگذاری اینفلوئنسر مارکتینگ باور داشتهاند.
- تعداد کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ در طی سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ افزایش چشمگیری داشته است.
- کسب و کارهایی که از اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده میکنند، به طور میانگین به ازای هر ۱ دلار هزینه ۵/۲ دلار درآمد داشتهاند. این یعنی یک اختلاف ۵۰۰ درصدی!
- بیش از ۶۰ درصد از آژانسهای بازاریابهایی بینالمللی، قصد دارند بودجهٔ کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ را در سال آینده افزایش بدهند.
- در سال آینده، بیش از ۸۴ درصد از کسب و کارها، قصد همکاری با یک اینفلوئنسر را در دستور کارشان قرار دادهاند.
اصلا اینفلوئنسرها چه کسانی هستند؟
اجازه بدهید اول یک تعریف درستی از واژهٔ اینفلوئنسر داشته باشیم. اینفلوئنسرها یا افراد تأثیرگذار در فضای مجازی، به کسانی گفته میشود که یک پایگاه هواداری پرجمعیت دارند. یا در ادبیات شبکههای اجتماعی، فالوئرها و دنبالکنندگان زیادی دارند.
قدرت اینفلوئنسرها از آنجا سرچشمه میگیرد که میتوانند با یک اشاره، چندین و چند هزار کاربر و مشتری و حتی میلیونها نفر را به سمت محصول یا برند شما راهی کنند و همین اتفاق، مسیر رشد و توسعهٔ کسب و کارتان را به مراتب کوتاهتر و هموارتر نماید! آیا کارآفرین و کاسبی را سراغ دارید که آرزوی چنین اتفاق خجستهای را نداشته باشد؟
اما آیا قضیه به این راحتیهاست؟ یعنی اگر یک اینفلوئنسر سنگینوزن پیدا کردیم و یک دستمزد چرب و نرمی برایش در نظر گرفتیم همه چیز تمام است؟ خیر! اینفلوئنسر مارکتینگ هم نیاز به طرح و برنامهٔ حسابشده دارد. وگرنه فقط چندمیلیون خرج روی دستتان میگذارد و خبری هم از نتیجهٔ دلخواه نیست!
صرف خوشنامی و محبوبیت یک اینفلوئنسر، باعث نمیشود که گزینهٔ خوبی برای صنف و حوزهٔ شما باشد. یعنی مهم است قبل از بستن قرارداد و شروع همکاری، مقادیری تحقیق کنیم و بدانیم که در سابقهٔ این فرد، همکاری با برندها یا محصولات مشابه شما وجود دارد یا نه؟ در ادامهٔ مطلب به جزئیات پیدا کردن یک اینفلوئنسر ایدهآل اشاره خواهیم کرد. اما اول ببینیم از یک اینفلوئنسر، چه انتظاری میتوان داشت.
از اینفلوئنسرها چه انتظاری میتوان داشت؟
در مورد نقش اینفلوئنسرها و کاری که قرار است برای بیزنس یا کمپین تبلیغاتی شما بکنند، هیچ محدودیت خاصی وجود ندارد. آنها میتوانند بسته به اهدافی که مد نظر دارید، محصولات یا خدمات شما را به جماعتی از فالوئرهایشان معرفی کنند و کنجکاوی آنها را برانگیخته نمایند. اینفلوئنسرها برای این کار، معمولاً از یکی از روشهای زیر استفاده میکنند:
گذاشتن لینک
اینفلوئنسرها لینک محصول یا خدمات یا وبلاگ شما را روی وبسایت یا پروفایل خود قرار میدهند. این لینک میتواند یک لینک متنی ساده داخب یکی از پستهای وبلاگشان باشد، لینک متصل به یک عکس خاص و یا یک بنر تبلیغاتی در بالای سایتشان باشد.
شرکت در رویداد
اینفلوئنسر در یک رویداد خاص شرکت میکند و به تبلیغ و معرفی محصول و خدمات شما میپردازد. شیوهٔ انجام این کار کاملاً به نوع رویداد بستگی دارد. مثلاً میتواند در نمایشگاهی مرتبط با حوزه و صنعت شما اتفاق بیفتد. اینفلوئنسر داخل غرفهٔ شما مینشیند و محصولتان را پروموت میکند. یا مثلاً لباس یا کلاه تبلیغاتی برندتان را به تن دارد و با طرفدارانش گپ میزند یا از خودش لایو میگیرد.
وبلاگنویسی
اینفلوئنسر یک پست وبلاگ اختصاصی در مورد محصول یا خدمات یا حتی برند شما مینویسد. این پست میتواند نقد و بررسی کامل و مفصل یکی از محصولات شما یا مقایسهٔ آن با سایر محصولات مشابه باشد. که در مورد دوم، چه بهتر که محصول شما از این مقایسه سربلند بیرون بیاید!
پادکست و ویدیو
اینفلوئنسر در یک پادکست یا ویدیوکست (پادکست ویدیویی) مرتبط با صنعت یا حوزهای که در آن فعالیت دارید شرکت کرده و به محصول یا خدمات شما اشاره میکند. یا خودش یک پادکست معروف دارد و در یکی از قسمتهای آن، به معرفی محصول شما میپردازد.
پستگذاری در شبکههای اجتماعی
اینفلوئنسر دربارهٔ محصول یا سرویس شما یک پست اختصاصی در صفحهٔ اینستاگرام یا فیسبوک یا توئیترش میگذارد. ماهیت این قبیل پستها بسته به پلتفرم مورد نظر ممکن است عکس یا ویدیوی کوتاه یا بلند باشد. اما معمولاً روی این قضیه مانور میدهند که چرا استفاده از محصول شما فکر خوبی است یا تجربهٔ شخصی آنها از استفاده از آن چگونه بوده است.
نکته:
در تمام موارد بالا به پروموت و معرفی محصول یا خدمات اشاره کردیم. اما فراموش نکنیم که در اینفلوئنسر مارکتینگ هیچ محدودیتی بابت سوژهٔ مورد وجود ندارد. یعنی مثلاً میتوان از یک اینفلوئنسر، برای افزایش خوانندگان یک وبلاگ، یا مجلهٔ اینستاگرامی استفاده کرد یا در کل، هر شکلی از محتوا را در معرض تعداد بیشتری از مخاطبان قرار داد.
یک ایدهٔ بسیار جالب استفاده از فرد اینفلوئنسر در تولید محتوای مورد نظر شماست. مثلاً بخشی از پست را به قلم او یا بر اساس نقل قول او مینویسید. یا در پروسهٔ آموزش استفاده از فلان محصول (یا تجربهٔ آن محصول)، او را دخیل میکنید. وقتی اینفلوئنسر، خودش بخشی از کار باشد و با محصولتان درگیر شود، ارتباط عمیقتری با برندتان میگیرد و تمایل بیشتری با معرفی شما به هوادارانش پیدا میکند.
آیا اینستاگرام بهترین پلتفرم برای اینفلوئنسر مارکتینگ است؟
حالا فرض کنید که اینفلوئنسر مورد نظرمان را پیدا کردیم. اما بین پلتفرمهایی مثل فیسبوک، توییتر، یوتیوب یا اینستاگرام کدام یک بازدهی بیشتری دارند؟ پاسخ اینست که تمام این پلتفرمها، برای اینفلوئنسر مارکتینگ ایدهآل هستند. اما باز هم اینستاگرام از برخی جهات در جایگاه بالاتری قرار میگیرد و روی هم رفته گزینهٔ بهتری است.
یکی از این دلایل پررفت و آمد بودن اینستاگرام نسبت به باقی این پلتفرمهاست و دو میلیارد کاربر فعال در ماه، رقم کمی نیست. البته صرفاً از نظر تعداد، کاربران فیسبوک تعداد بیشتری دارند اما تعامل و فعالیت کاربران اینستاگرام به مراتب بالاتر است.
حالا اگر این جمعیت را به کاربران ایرانی محدود کنیم، باز هم فرقی در اصل ماجرا حاصل نمیشود. چون ایرانیها در اینستاگرام، بیشتر از سایر شبکههای اجتماعی وقت میگذرانند. از آن طرف هم بررسی نزدیک به یک میلیون اکانت اینفلوئنسری در پلتفرمهای مختلف، نشان داده که نرخ تعامل یا به اصلاح Engagement کاربران با اینفلوئنسرهای اینستاگرامی بالاتر از بقیه است.
مورد جالب دیگر اینست که ۶۵ درصد از پستهای پربازدید و وایرال اینستاگرام، پستهای تبلیغاتی هستند و ردپایی از معرفی یک محصول در آنها وجود دارد. این نشان میدهد که کاربران اینستاگرام، هضم بهتری برای معرفی محصولات دارند و از پستهایی که اینفلوئنسرها به معرفی محصول میپردازند استقبال میکنند. یعنی در یک کلام، بیراه نیست اگر بگوییم: اینستاگرام بهترین پلتفرم فعلی برای اینفلوئنسر مارکتینگ است.
نکات طلایی برای انتخاب اینفلوئنسر ایدهآل
برای شروع یک کمپین و استفادهٔ حداکثری از اینفلوئنسر مارکتینگ، باید ابتدا هدف کمپین را به با وضوح کامل مشخص کنیم. وقتی هدف ایدهآل را مشخص کردیم، آنوقت میتوانیم برای انتخاب اینفلوئنسر ایدهآل، تصمیمات بهتر و واقعبینانهتری بگیریم.
- کدام اینفلوئنسر روی مخاطبین خاص شما بیشترین تاثیر را دارد؟
- مطالب کدام یک از اینفلوئنسرها به صنعت و حوزهٔ شما نزدیکتر است؟
- کدام یک از اینفلوئنسرها مسیر رسیدن به اهداف کمپین را هموارتر میکنند؟
برای پاسخ به این سوالات و انتخاب یک اینفلوئنسر ایدهآل، نکات زیر را بهخاطر بسپارید:
تناسب بیزنس شما و فعالیت اینفلوئنسر
این یک قانون نانوشته و تا حدودی بدیهی است. سراغ اینفلوئنسرهایی بروید که استفادهٔ آنها از محصولات شما قابل هضم و باورپذیر باشد! یعنی فرد مورد نظر، یک سنخیتی با مخاطبین اصلی شما داشته باشد و بتوان خودش را به عنوان مشتری محصول شما تصور کرد.
مثلاً اگر محصولتان یک آیتم پوشیدنی و جوانپسند است، فرد اینفلوئنسر باید از همین ردهٔ سنی باشد و محصول مورد نظر به استایل و وجنات ظاهریاش بخورد. یا مثلاً یک کرم ضدآفتاب یا ژل افترشیو مخصوص آقایان، توسط یک اینفلوئنسر خانم تبلیغ نشود.
سطح دسترسی اینفلوئنسر
دایرهٔ مخاطبین تحت پوشش دو اینفلوئنسر X و Y با هم تفاوت میکند. هم از نظر نوع و هم از نظر تعداد. پس اگر قصدتان ایجاد آگاهی و آشنایی بیشتر نسبت به برندتان باشد، بد نیست از یک اینفلوئنسر سطحبالا استفاده کنید که مطمئن باشید، پیغامش به بیشترین تعداد ممکن از افراد میرسد.
اما اگر دنبال تعامل بیشتر هستید قضیه فرق میکند. مثلاً اگر قصد دارید فلان محصول را معرفی کنید و ترجیح میدهید حول و حوش آن بحث و گفتگو و تبادل نظر شکل بگیرد، بد نیست که از اینفلوئنسرهای کوچکتر یا به اصطلاح میکرواینفلوئنسرها استفاده کنید. آنها دایرهٔ مخاطبین کمتری دارند، اما معمولاً در گذاشتن محصولتان در معرض دید مخاطبین منتخب و دستچینشده، عملکرد بهتری نشان میدهند.
کاراکتر و لحن اینفلوئنسر
بهتر است نسبت به لحن و صدای اینفلوئنسر ایدهآلتان به یک نتیجهٔ روشن و واضح برسید. آیا ترجیح میدهید حالتی جدی و حرفهایتر داشته باشند؟ یا بهتر است خیلی خودمانیتر و دوستانهتر رفتار کنند؟ اصلا شاید اگر چند شوخی بامزه هم چاشنی کار بشود بد نباشد؟ وقتی اینفلوئنسر مارکتر مطلوبتان را انتخاب میکنید، سن و سال و علایق و به قول امروزیها، «فاز» به خصوص مخاطبینتان را در نظر بگیرید و ببینید چه چیزی بیشتر نظرشان را جلب میکند.
میانگین نرخ تعامل اینفلوئنسر
کل ماجرای اینفلوئنسر مارکتینگ، قرار است به یک چیز منتهی شود. افزایش کنجکاوی و تعامل هرچهبیشتر مخاطبین و کاربران با محصول یا برند شما! پس چه بهتر که اینفلوئنسر مورد نظر ما، سابقهٔ ایجاد این تعامل را داشته باشد و از عهدهٔ انتظارات ما بر بیاید.
این انتظار باید به شکلی مشخص و در قالب اعداد و ارقام، از پیش تعیین شود و جایی برای ابهام و حدس و گمان باقی نماند. برای تخمین نرخ تعامل یک اینفلوئنسر، میتوان از ابزارهایی مثل Instagram Money Calculator استفاده کرد.
شیوههای مذاکره در اینفلوئنسر مارکتینگ
در اینفلوئنسر مارکتینگ، میتوان انواع قرار و مدار را با اینفلوئنسر منعقد کرد. حالا فرض کنید اینفلوئنسر دلخواهمان را انتخاب کردهایم و میخواهیم در مورد چند و چون کار و شیوهٔ همکاری وارد مذاکره شویم. در این قسمت تعدادی از فرمتهای همکاری را معرفی میکنیم.
اما پیش از آن بابت یک چیز به شما اطمینان میدهیم: در این بخش از کار، هرچه دقیقتر و واضحتر به جزئیات بپردازید، کمپین شما روانتر و پربازدهتر پیش خواهد رفت.
مذاکره بر سر مدت زمان کمپین
بازهٔ زمانی یا به اصطلاح تایمفریم کمپین، جزو مهمترین چیزهایست که باید با فرد اینفلوئنسر طی کنید و به نتیجه برسید. در این بخش از ماجرا کمی سخت بگیرید و وسواس به خرج دهید، تا طرفتان در زمان تعیین شده به تعهداتش عمل کند و کار به پیگیریهای مکرر از شما و پشتگوش انداختن از طرف مقابل نکشد. البته این در مورد همهٔ اینفلوئنسرها صادق نیست و بسیاری از آنها آدمهای حرفهای و خوشقولی هستند. اما بهرحال، دارید هزینه میکنید و قرار نیست کار را به اگر و اما بسپارید.
مذاکره برای تولید محتوا
یکی دیگر از مفاد توافق با اینفلوئنسر، محتواییست که باید برای شما و کمپینتان تولید کند. باید مشخص باشد که دقیقا چه نوع محتوایی از آنها میخواهید. آیا قرار است یک عکس تبلیغاتی با محصولتان بگیرند و لوگوی شما هم روی محصول یا در کنار عکس واضح باشد؟
آیا انتظار دارید دقایقی صحبت کنند و به معرفی برند شما بپردازند؟ شاید هم میخواهید محصولات شما را در قالب چند ویدیو و استوری پروموت کنند؟ خواستهٔ شما هر چیزی که هست، باید بر سر مدت و کیفیت و زیر و بمش با اینفلوئنسر به توافق برسید و تمام جزئیات را از قبل مشخص کرده باشید.
مذاکره برای حقوق مادی و معنوی محتوا
بعد از اتمام کمپین، سرنوشت محتوای تولیدشده چه میشود؟ آیا میتوانید از آن محتوا استفادهٔ دیگری ببرید و مثلاً در بخشی از وبسایت خودتان به عنوان Testimonials (صحبت افراد استفاده کننده از برند یا محصول) استفاده ببرید؟ آیا میتوانید عکس تولیدشده را در یک تبلیغ مثلا تلگرامی به کار ببرید؟
به استفادهٔ مجدد از محتوای تبلیغاتی در قالبها یا پلتفرمهای مختلف به اصطلاح Repurpose میگویند و لازم است بر سر اجازهٔ آن با اینفلوئنسر توافق شود. یکی از حالتهای مرسوم اینست که خود پست یا محتوا در مالکیت اینفلوئنسر، اما شما (اسپانسر) اختیار تام را در استفادهٔ مجدد از آن داشته باشد.
مذاکره بر سر دستمزد اینفلوئنسر
درحالیکه مسئلهٔ دستمزد در اینفلوئنسر مارکتینگ، موردی بسیار واضح و بدیهی بهنظر میرسد، بسیاری از مارکترها و اسپانسرها دقت لازم را در آن به خرج نمیدهند. باید شرایط را بسنجید و ببینید کدام یک این مثالها را ترجیح میدهید. آیا به ازای هر پست یا محتوا مبلغ ثابتی برای طرف واریز کنید، یا کارایی و عملکرد محتوای مورد نظر را هم در معادله دخیل کنید و قرارداد هوشمندانهتری ببندید؟ ریش و قیچی دست خودتان است.
انواع کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام
در بخش قبلی به برخی از نکات مذاکره با اینفلوئنسرها اشاره کردیم و در این قسمت به انواع پستها و محتویاتی پروموشنالی که میتوانند برای کمپین شما تهیه کنند میپردازیم. شما هم میتوانید به آنها دیکته کنید که چه جور محتوایی میخواهید و هم اجازه بدهید خودشان سبک و سیاق مطلوبشان را به شما پیشنهاد بدهند. این وسط مهمترین عامل تعیینکننده، هماهنگی این محتوا با رسیدن شما به اهداف کمپین است. این اهداف به شما یا تیم بازاریابی شما کمک میکند که در بین موارد زیر، بهترین ترکیب محتوایی را پیدا کند:
پستهای اسپانسری
یکی از سرراستترین شیوههای اینفلوئنسر مارکتینگ اینست که مبلغی به اینفلوئنسر بپردازید تا برای برند یا محصول یا خدمات شما یک یا چند محتوای توافق شده درست کند. این مدل پستها معمولاً در کانال یا صفحهٔ خود اینفلوئنسر به نمایش در میآید.
محتوای اختصاصی
پست مورد نظر که با همکاری اینفلوئنسرهای مورد نظر تهیه شده است، در صفحهٔ کمپانی یا برند شما به نمایش در میآید.
نقد و بررسی
اینفلوئنسرها محصول یا خدمات شما را مورد نقد و بررسی قرار میدهند. و بهتر است که اجازه بدهید، این نقد و بررسی کاملاً صادقانه باشد. چون بدین ترتیب، اعتبار به مراتب بیشتری پیدا خواهد کرد.
پستهای مسابقهای
فرد اینفلوئنسر در صفحهٔ اینستاگرامش یک مسابقه یا چالش براه میاندازد و برای برنده یا برندگان مسابقه، تعدادی از محصولات شما به عنوان جایزه (give away) ارسال میشود.
در اینستاگرام، تمام موارد بالا میتوانند در قالب یکی از فرمتهای زیر یا ترکیبی از آنها ظاهر شوند:
- پستهای معمولی با یک عکس و یک کپشن
- پستهای کاروسل با چند عکس و یک کپشن
- استوریهای اینستاگرامی که فقط یک شبانهروز ماندگاری دارند
- ویدیوهایی که میتوانند در یکی از قالبهای بالا و یا در IGTV یا Reels دستهبندی شوند.
چطور یک رابطه اینفلوئنسر مارکتینگی ایجاد کنیم؟
تا اینجای کار تا حدی با چند و چون اینفلوئنسر مارکتینگ آشنا شدهاید. اما برای اینکه یک جمعبندی کامل داشته باشیم، مراحل جستجو و پیدا کردن یک اینفلوئنسر ایدهآل را با هم مرور میکنیم.
مرحلهٔ اول) تعیین اهداف
قبل از انتخاب اینفلوئنسر، باید یک طرح و استراتژی بازاریابی داشته باشید. بدون داشتن یک هدف و برنامهریزی حسابشده، نمیتوانید از اینفلوئنسر مارکتینگ انتظار معجزه داشته باشید. در ادامه تعدادی از اهداف مرسوم را به عنوان مثال آوردهایم تا کار هدفگذاری را راحتتر و با ایدههای بیشتر انجام دهید:
- تولید محتوای بکر و اصل برای برند
- ایجاد لیست ایمیلهای مفید از مشتریان بالقوه
- افزایش فروش آنلاین یا حضوری با میزان n درصد
- تولید محتوای بهصرفه و در عین حال تاثیرگذار
- ایجاد تعامل بیشتر با برند یا محصول
- برقراری ارتباط با بخش جوانتر مخاطبین و مشتریان شما
- ایجاد تعداد قابل توجهی نقد و نظر بر روی یک یا چند محصول خاص
- هدایت ترافیک کاربران به سمت وبسایت شرکت یا یک لندینگ پیج خاص
به محضی که اهدافتان را مشخص کردید، نوبت به تعیین KPIs یا شاخصهای کلیدی عملکرد (Key Performance Indicators) میرسد. هرچند که این شاخصها چیزهای عجیب و غریبی نیستند، اما بهتر است که لااقل در کمپینهای اول، توسط بازاریابها یا دیجیتال مارکترهای حرفهای تعیین شوند. KPIها معیارهایی هستند که نشان میدهند تا چه حد به اهداف تعیینشدهٔ خود نزدیک شدهاید.
مثلاً اگر تولید محتوای بکر و ارجینال برای برند، یکی از اهداف شما بوده است، KPI مناسب شما، کاهش نرخ Bounce Rate یا نرخ پرش (خروج سریع کاربر از پست یا لینک یا صفحهٔ سایت شما) و افزایش زمان توقف روی پستها یا مقالات یا درکل محتویات شماست.
مرحلهٔ دوم) انتخاب اینفلوئنسر ایدهآل
شاید مهمترین عنصر موفقیت اینفلوئنسر مارکتینگ، انتخاب یک اینفلوئنسر مناسب و کاردرست باشد. پس با توجه به حوزهٔ کسب و کار و مخاطبینی که با آنها سر و کار دارید چند نفر را در نظر بگیرید و بین آنها کسی را که از خصوصیات زیر برخوردار است انتخاب کنید:
- فرد مورد نظر در تولید محتوای باکیفیت دارای نظم و استمرار است.
- با مخاطبینش ارتباط نزدیکی دارد و نرخ تعامل پستهایش بالاست.
- بررسی لایکها و تعداد کامنتها میتواند نشانگر خوبی برای مورد قبل باشد.
- وجنات مطلوب و باورپذیری دارد و ارتباطش با مخاطبین واقعی و صادقانه است.
- لحن و کاراکتر خودش و محتوای صفحهاش با پرستیژ و کاراکتر برند شما همخوانی دارد.
نکته:
یادمان باشد که فالوئرهای بیشتر بههیچ عنوان بهمعنی کسب نتایج بهتر نیست! در این سالها موارد زیادی را به چشم دیدهایم که میکرواینفلوئنسرها (اینفلوئنسرهایی که بین دههزار تا صدهزار دنبالکننده دارند.) توانستهاند نرخ تعامل بالاتری در مقایسه با اینفلوئنسرهای دانهدرشت تولید بکنند.
مرحله سوم) برای یک دستمزد منصفانه مذاکره کنید
قاعدتاً پیش از اینکه مذاکره با اینفلوئنسر را آغاز کنیم، یک بودجهٔ حدودی را در ذهنمان تعیین کردهایم. منتها یک مسئله را نباید فراموش کرد. این ما هستیم که چیز ارزشمندی در تواناییهای فرد اینفلوئنسر دیدهایم و به او مراجعه کردهایم.
پس باید آمادگیاش را داشته باشیم که در مورد دستمزد و شیوهٔ پرداخت، تا حدودی به ساز طرف مقابل برقصیم. چون فایده و آوردهٔ که یک اینفلوئنسر ایدهآل، خیلی بیش از دستمزدش به شما سود خواهد رساند. با این حال این حق شماست که در جلسهٔ مذاکره موشکافانه عمل کنید، انتظارات خودتان را بوضوح انتقال دهید و بهترین قرارداد ممکن را تنظیم کنید.
مرحلهٔ چهارم) تحلیل و اندازهگیری نتایج
وقتی اهدافتان را بهوضوح تعیین و KPIهای خود را بهدرستی انتخاب میکنید، میتواند آسودهخاطر باشید که همه چیز طبق اصول پیش خواهد رفت. حالا فقط باید منتظر نشست تا کمپین تبلیغاتی و بازاریابی مراحل بلوغش را طی کند و سر و کلهٔ دادههای مورد نیاز پیدا شود. با نظارت دقیق بر اطلاعات جدید، میتوان عیار و کیفیت و بازدهی بخشهای مختلف کمپین را ارزیابی کرد و با توجه به نقاط قوت و ضعف موجود، بهترین تصمیمات ممکن را گرفت.
جمعبندی و سوالات متداول در مورد اینفلوئنسر مارکتینگ
در این مطلب به زیر و بم اینفلوئنسر مارکتینگ پرداختیم و با برخی از نکات کلیدی در این وادی آشنا شدیم. اینفلوئنسر مارکیتنگ به خودی خود پدیدهٔ نوظهوری نیست و عمرش به درازای صنعت تبلیغات و بازاریابی برمیگردد.
اما سبک و سیاقی که امروز از آن مشاهده میکنیم، چیزیست که عمیقاً با زیرساختها و ابزارهای تکنولوژیکی آمیخته شده است. بنابراین موفقیت آن، علاوه بر انتخاب یک اینفلوئنسر خوب، به چندین و چند فاکتور و پارامتر دیگر هم مربوط است. بههمین دلیل مجدداً توصیه میکنیم، لااقل برای دفعات اول، این کار را با مشاورهٔ یک تیم حرفهای و کارکشته انجام دهید و قوانین بازی را با خیالی آسودهتر یاد بگیرید.
چطور یک اینفلوئنسر اینستاگرامی شویم؟
برای تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر، مراحل زیر را طی کنید:
- یک بازار هدف یا مخاطب خاص انتخاب کنید.
- بخش Bio اکانت اینستاگرام خود را ویرایش و بهینهسازی کنید.
- اکانت خود را به بیزنس اکانت تغییر دهید.
- محتوای بدردبخور و باکیفیت تولید کنید.
- از یک قالب یکپارچه و حسابشده استفاده کنید.
- طبق یک برنامهٔ مشخص پست بگذارید.
- از هشتگهای مناسب استفاده کنید.
- با مخاطبین خود یک ارتباط واقعی داشته باشید.
- همین روتین را تا تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر محبوب ادامه دهید.
چرا اینستاگرام برای اینفلوئنسر مارکتنیگ ایدهآل است؟
بر اساس یک تحقیق، ۵۹٪ از اینفلوئنسرهای موفق جهان، اینستاگرام را بهترین پلتفرم موجود برای اینفلوئنسر مارکتینگ میدانند. بهعلاوه ساختار اینستاگرام، ابزارهایش و همچنین تعداد بالای کاربران، این شبکهٔ اجتماعی را به یک انتخاب مناسب تبدیل میکند.
چطور یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ راه بندازم؟
برای پیشبرد یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ موفق مراحل زیر را مد نظر بگیرید:
- اهداف و KPIهای خود را لیست کنید.
- اینفلوئنسرهای متناسب با بیزنس و مخاطبین خودتان را پیدا کنید.
- در پروسهٔ تولید محتوا دست اینفلوئنسر را باز بگذارید و نهایت همکاری را با او داشته باشید.
- به اینفلوئنسرهای خود پاداش بدهید تا این ارتباط به یک ارتباط ماندگار تبدیل شود.
- تمامی نتایج حاصل را به دقت زیر نظر داشته باشید و همه چیز را ارزیابی کنید.
برای اینکه اینفلوئنسر باشیم چه تعداد دنبالکننده لازم داریم؟
در اصطلاحات امروزی محدودههای زیر تعریف شدهاند که البته همگی حدودی و صرفاً برای دستهبندی هستند:
- نانو-اینفلوئنسر، ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دنبالکننده
- میکرو-اینفلوئنسر ۱۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ دنبالکننده
- میدتایر-اینفلوئنسر ۵۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰۰ دنبالکننده
- ماکرو-اینفلوئنسر ۵۰۰۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰۰ دنبال کننده
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!